Godmatræv?

Far min var godmatræv. Likte å leite i spisskammeret eller kjøleskapet etter en godbit på kveldene. Det var vel i den forbindelse jeg hørte uttrykket først. Og for meg var uttrykket logisk: en rev som lusker i hønsegården etter noe godt å sette tennene i.  Så i det meste av mitt liv har jeg tenkt på denne reven som symbol på en som alltid er på leit etter ganefryd. Da jeg i voksen alder begynte å drømme om å vinne mange millioner på lotto, sånn at jeg kunne starte restaurant der det bare ble servert godmat, hadde jeg restaurantnavnet klart: Godmatreven. Logoen også: ett spill på Asbjørnsens reklame for Eventyrblanding " Ahh! det var god tobakk". Bare at sigaretten og røyken var bytta ut med en rykende suppebolle. 

Så! Jeg tror jeg hadde rukket å fylle førti. Jeg fortalte om mine drømmer om Godmatreven til en kamerat, og fikk et hånflir tilbake: "reven?" "Godmatræva er da ei ræv".

Ei kjerring som er glad i mat og har ei fyldig rompe, er ei godmatræv, fikk jeg vite. 

Det var tid for litt etterforskning, og jeg skjønte kjapt at jeg har levd på ei livsløgn. De fleste som hadde et forhold til uttrykket "godmatræv" heiet på kameraten min. Det handler om at det vises på folk at de er glade i mat, ikke om et dyr som lurer i hønsegården. 

Marit Oliva er vokst opp med sin fars villfarelse om godmatreven, og vi har fantasert sammen om denne restauranten. Nå er vel hun som elev på restaurant-og matfag mye nærmere restaurantdrømmen enn far sin. Men i mellomtida så må det jo være mulig å blogge om denne luskinga i hønsegården. Suget etter gode smaker. Nye smaker. Nye og gode smaker. Leiken på kjøkkenet. 

Hvem er vi: 
Trond: Født i 1967. Journalist i lokalavisa Hitra-Frøya. Liverpool-supporter helt fra vi fikk farge-TV på begynnelsen av 70-tallet. Til å være tonedøv er jeg usedvanlig glad og interessert i musikk, fortrinnsvis vindkskeiv pop, rock og køntri. Jeg mener mannens plass er på kjøkkenet. Det er mye man kan ha dårlig samvittighet for når man lever i verdens rikeste land: men ikke det å alltid ete god mat. Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.
Marit Oliva: Født i 1995. Elev ved frøya videregående skole på restaurant og matfag-linja. I barndommen var musikk og matoppdragelsen det som stod i sentrum, og var vel egentlig viktigere enn resten av oppdragelsen. Dette har ført til en over gjennomsnittet interesse for mat og musikk. Drømmen er å leve på å lage mat, og ha nok penger til å reise jorda rundt å for å se, oppleve og smake mest mulig. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits