Inspirert etter praksis på To rom og kjøkken

For en måned siden var jeg på praksis på en av Trondheim beste restauranter, nemlig To rom og kjøkken.  Det var en skremmende, men utrolig spennende opplevelse. Når jeg kom hjem ble jeg derfor så inspirert at jeg inviterte bestevennina på en treretters middag. 

Forretten var en jordskokksuppe med trøffelskum, jordskokkchips og bacon. Jeg kokte opp jordskokkene til de ble møre og laget en pure av dem med stavmikseren. Så kokte jeg opp pureen med hvitvin, grønnsakbuljong og litt fløte. Trøffelskummet er rett og slett melk og trøffelolje som varmes opp til 60 grader før det kjøres opp med stavmikseren til det blir skum. 

Hovedretten var hjortebiff med pastinakpurre, glaserte gulrøtter og rødvinssaus. Hjorten hadde vi nettopp fått fra vår faste leverandør på Hitra.Måltidet avsluttet med en saftig nemesiskake med pistasjenøtter, bærrømme, smuldredeigstrø og is.
 

 

- Marit Oliva

 

Én kommentar

john Hammervik

30.11.2014 kl.16:39

Tydelig at du har hatt en interessant utplassering og det er veldig moro at du bruker det du har lært etter at du kommer hjem også, er litt misunnelig på Trond sem har en slik jente under sitt tak, Fortsett slik du Marit Oliva.

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits