Romjulstradisjonen: Biff Wellington

Noe er litt mer omstendelig lage enn andre ting. Som for eksempel denne litt rare engelske festretten Biff Wellington. Men inspirert av et juleprogram med Gordon Ramsey for noen r siden, ble dette prvd. Og siden den gangen har vi satt av en romjulsdag til lage en innbakt biff etter Ramseys oppskrift. Og hver gang synes vi det er verdt det. De to siste ra har vi brukt hjort. Ellers har vi gjort lite eksperimentering.




hjorte-ytrefilet

brunes og smres med et godt lag med sennep

sjampinjong, pinjekjerner og hvitlk kvernes...

...og stekes trt

spekeskinke og sjampinjongmassen legges p plastfolie

biffen opp

og surres stramt til en plse og legges i kjleskapet

butterdeig kjevles ut og rulles rundt biffen

stekes i ca 30 min p 200 grader



Gjestene var fornyde. Det var vi ogs



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits