Romjulstradisjonen: Biff Wellington

Noe er litt mer omstendelig å lage enn andre ting. Som for eksempel denne litt rare engelske festretten Biff Wellington. Men inspirert av et juleprogram med Gordon Ramsey for noen år siden, ble dette prøvd. Og siden den gangen har vi satt av en romjulsdag til å lage en innbakt biff etter Ramseys oppskrift. Og hver gang synes vi det er verdt det. De to siste åra har vi brukt hjort. Ellers har vi gjort lite eksperimentering.




hjorte-ytrefilet

 

brunes og smøres med et godt lag med sennep

sjampinjong, pinjekjerner og hvitløk kvernes...

...og stekes tørt

spekeskinke og sjampinjongmassen legges på plastfolie

biffen oppå

og surres stramt til en pølse og legges i kjøleskapet

butterdeig kjevles ut og rulles rundt biffen

stekes i ca 30 min på 200 grader



Gjestene var fornøyde. Det var vi også



 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits