Trond og Marit Oliva tester: Ugli
Som alltid når vi ser noe nytt i matbutikken, så må vi teste. Denne uka fant vi en frukt som så ut som en stygg og deformert appelsin. Og jammen var den ikke merket stygg også: Ugli stod det på lappen. Vel heime tok vi en sjekk i fruktleksikon, Joda: Ugli er en sitrusfrukt som sannsynligvis er en krysning mellom tangerin (hva er det - det vil vi gjerne sjekke), appelsin og grapefrukt. Selve navnet - Ugli - er et varemerke registrert på Jamaica - hvor frukten ble "oppdaget".

Det står at det denne frukten mangler i utseende, tar den igjen i aroma og smak. Nåja... det var det vi ville sjekke da. Det er ikke nødvendigvis slik at mat som ser stygg ut lurer oss og er god. Det kan faktisk være sånn at utseende samsvarer med indre kvaliteter. Men det var altså det vi skulle undersøke da.
Vi valgte å skjære opp i uglibåter (omtrent som appelsinbåter) og smakte i vei. Her er vurderingen:Marit Oliva: - Det smaker en blanding av appelsin og ananas, med et hint av grapefrukt. Den smaker kanskje litt mindre enn en annen sitrusfrukt. Men det var en behagelig smak. Skulle jeg velge mellom en appelsinbåt og en uglibåt, tar jeg en ugli. Dette hvis den hadde kosta like mye. Men er ikke så mye bedre att den er verdt dobbel pris. 

terningkast 4 (pluss)
Trond: Det smaker som en litt tørr appelsin. Og litt besk grapefruktsmak. Her hjelper det ikke at det er det indre som teller. Stygg utenpå, mindre pen innvendig

terningkast 2 

 

Én kommentar

Bjørg

23.01.2015 kl.23:13

He, he

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits