Tyve timer i ovnen

De har en tendens til bli liggende i fryseren ett r, og dukke opp nr det skal finnes plass til nytt hjorteslakt: posene merket suppekjtt. Det er de ukurante stykkene. Har kokt hjortesodd en gang, ellers har jeg prvd skjre de i renest mulig biter og hatt til gryte.




Denne gangen tok jeg hele stykket og la i ovnen sammen med de grnnsakene vi hadde i huset: klrot, gulrot, sellerirot, purre, lk og ett par tomater. Grnnsakene skar jeg i biter og surret i panna frst, og kokte de s noen minutter i en par desiliter hvitvin og like mye buljong. Hadde ogs oppi ei teskje sterk sennep.




S gikk alt inn i ovnen, som ble stilt et sted mellom 60 og 70 grader.

Gjorde dette i nitida p kvelden. Da jeg kom heim fra arbeid dagen etter, kokte jeg poteter, og cirka klokka fem tok jeg panna ut av ovnen. De tyve timene hadde gjort kjttet godt. Skar opp mre og fine biter. Moste potetene og helte over kraft og grnnsakbiter, og toppet med litt cashewntter, bare for f litt knas. Dette er vel snt som kalles rustikk mat. Kraftig midt-i-ukamat som krevde en time p sofaen i etterkant.

-Trond




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits