Tyve timer i ovnen

 

De har en tendens til å bli liggende i fryseren ett år, og dukke opp når det skal finnes plass til nytt hjorteslakt: posene merket suppekjøtt. Det er de ukurante stykkene. Har kokt hjortesodd en gang, ellers har jeg prøvd å skjære de i renest mulig biter og hatt til gryte.
Denne gangen tok jeg hele stykket og la i ovnen sammen med de grønnsakene vi hadde i huset: kålrot, gulrot, sellerirot, purre, løk og ett par tomater. Grønnsakene skar jeg i biter og surret i panna først, og kokte de så noen minutter i en par desiliter hvitvin og like mye buljong. Hadde også oppi ei teskje sterk sennep.
Så gikk alt inn i ovnen, som ble stilt et sted mellom 60 og 70 grader. 

Gjorde dette i nitida på kvelden. Da jeg kom heim fra arbeid dagen etter, kokte jeg poteter, og cirka klokka fem tok jeg panna ut av ovnen. De tyve timene hadde gjort kjøttet godt. Skar opp møre og fine biter. Moste potetene og helte over kraft og grønnsakbiter, og toppet med litt cashewnøtter, bare for å få litt knas. Dette er vel sånt som kalles rustikk mat. Kraftig midt-i-ukamat som krevde en time på sofaen i etterkant.

-Trond
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits