Norge i lyserødt, grønt og orange
Lammefileten var merket Wales, sennepen er fransk, og butternut squash er vel en typisk amerikansk grønnsak. Det var ikke noe typisk norsk over årets 17. maimiddag. Men god ble den.

Kom over butternut squash på Meny i Trondhim i går, og da fant Marit ut at hun ville lage suppe. Lammefiletene kjøpte jeg til halvpris grunnet dato i en lokal butikk, og hadde tenkt på den lammesalaten vi lagde en gang. Så da ble det litt original toretters på nasjonaldagen: varm orange suppe til forrett, og en kald og temmelig grønn hovedrett med biter av lyserødt lammekjøtt og en herlig orangegul sennepsdressing over.

Og om ikke mange av middagsingrediensene var typisk norske, så kjørte vi heilnorsk drikke: Trond hadde en fin ananasbrus fra Oscar Sylte i Molde, mens Marit valgte klassikeren Villa Champange. Butternut squash er vel en slags gresskar.. mørnes i ovnen en halvtime sammen med noen hvitløksfeddGresskar, hvitløk, løk, chili, koriander, ingefær og grønnsakbuljong. Tilsatte fløte etter mosing


Suppe moses


Marit hadde gjerne sett at vi hadde stekt kjøttet litt mindre, jeg syntes det var perfekt lyserødt inni.

Salat med blant annet rukula, redikker, mynte, sukkererter og ferdigkjøpt salatblanding. En perfekt dressing til lammet:  sitron, honning og sennep.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits