Rester av en gedigen fugl

i pinsa stekte vi endelig den svære kalkunen som hadde ligget i fryseren siden før jul. Med kun to middagsgjester ble det litt rester. Det vil si: ganske mange porsjoner med rester. 

De to siste dagene har vi brukt opp den første fryseposen med kalkunkjøtt. Det ble både salat og pizza.

Til salaten tok vi i bruk en annen etterlevning fra jula. Coopen har endelig kjørt juleansjosen ut på halv pris, og da ble det å kjøpe en boks. To ansjoser ble fint filetert, og hakket opp til å gå i Cesar-dressingen. Den ble laget ved å piske to eggeplommer sammen med en god dæsj olje, ei spisekje dijon-sennep, sitronsaft og ansjosene.




Salaten bestod av blanda salatblader, tomat, rødløk, baconbiter, krutonger og rikelig med kalkunkjøtt.




Men det var fortsatt kalkun igjen i posen. Så da ble det pizza i dag. Hadde kjøpt noen små-pizzabunner som lå i frysen. De ble tatt opp. Og så renska vi litt opp blant andre rester: to skinkeskiver, en choricosnabb, noen cherrytomater, salami, rødløk og en nektarin som lå og ble myk. 



Enda ligger det tre tilsvarende resteposer i frysen. Så det er en sjanse for at julekalunen varer helt til neste jul.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits