Endelig: sushiMed storesøster endelig hjemme, en Frøyas sashimilaks og noen fine kveitestykker tatt opp fra fryseren, var det endelig klart for en sushiaften. 

Synne var kursholder og godmatrevene (sammen med Johannes og Julia) var ivrige kokkelærlinger.Vi ville ikke ha bare vanlige makiruller, så vi prøvde også ut nigiri og en laksetartar. Vi hadde også sett at godt rødt kjøtt kan passe til samme tilbehør, og stekte derfor en hjortefilet. Den skar vi som litt tykke roastbiffskiver og brukte som nigiri. Jeg brukte anledningen til å spandere sørkoreansk tangsnacks som jeg hadde fått da vi hadde skolebesøk fra vår utvekslingsskole i Korea. Jeg kan si at sushien falt bedre i smak.Sammen med fisken hadde vi gulrot, agurk, vårløk, mango og avokado i rullene. Vi rullet noen med nori (tanget) ytterst og noen med risen ytterst. På rullene med ris ytterst hadde vi sesamfrø som pynt, mens på nigirien hadde vi rogn og vårløk.

 

Det ble et godt måltid.

Litt lærdom etter godmatrevenes første laging er at vi må finne en måte å ha tynnere rislag slik at vi får mer plass til fisk og andre godsaker inni.Min favoritt var makirullene med tang ytterst, kanskje nettopp fordi det var mindre ris i forhold til andre ting. Pappa likte nigirien med hjortefilet og rullene med både kveite og laks. Laksetartaren med en potetgullskive på toppen var en lovende forrett, men neste gang må vi gi den mer smak, salt eller krydder.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits