Endelig: sushi



Med storesster endelig hjemme, en Fryas sashimilaks og noen fine kveitestykker tatt opp fra fryseren, var det endelig klart for en sushiaften.



Synne var kursholder og godmatrevene (sammen med Johannes og Julia)var ivrige kokkelrlinger.



Vi ville ikke ha bare vanlige makiruller, s vi prvde ogs ut nigiri og en laksetartar. Vi hadde ogs sett at godt rdt kjtt kan passe til samme tilbehr, og stekte derfor en hjortefilet. Den skar vi som litt tykke roastbiffskiver og brukte som nigiri.



Jeg brukte anledningen til spandere srkoreansk tangsnacks som jeg hadde ftt da vi hadde skolebesk fra vr utvekslingsskole i Korea. Jeg kan si at sushien falt bedre i smak.



Sammen med fisken hadde vi gulrot, agurk, vrlk, mango og avokado i rullene. Vi rullet noen med nori (tanget) ytterst og noen med risen ytterst. P rullene med ris ytterst hadde vi sesamfr som pynt, mens p nigirien hadde vi rogn og vrlk.





Det ble et godt mltid.





Litt lrdom etter godmatrevenes frste laging er at vi m finne en mte ha tynnere rislag slik at vi fr mer plass til fisk og andre godsaker inni.Min favoritt var makirullene med tang ytterst, kanskje nettopp fordi det var mindre ris i forhold til andre ting. Pappa likte nigirien med hjortefilet og rullene med bde kveite og laks. Laksetartaren med en potetgullskive p toppen var en lovende forrett, men neste gang m vi gi den mer smak, salt eller krydder.



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits