Søt inspirasjon fra Down underI de siste dagene har jeg sett på den nye sesongen av Masterchef Australia. Det er en bombesikker inspirasjonskilde, og nå har det vært dessertene jeg har kicket på. I dag har jeg laget pannacotta for første gang. Den ble ganske bra.

Pannacotta er ganske enkelt i seg selv, både å lage og i smaken. Derfor handler det mye om det i rundt. Bakte pistasjekjeks, laget jordbærcoulis og karameliserte noen pistasjenøtter. 

Først selve pannacottaen: 

La tre gelatinplater i kaldt vann.

5 dl fløte og nesten 2 dl sukker kokte forsiktig opp med en vaniljestang og de utskrapte vaniljefrøene. 

Når den hadde kokt opp skviste jeg vannet ut av gelatinplatene og rørte dem inn i oppkoket. 

Helte det i former og satte i kjøleskapet.Kjeksa laget jeg bare på måfå: egg, mel, melk, smør, litt sukker og hakka pistasjenøtter. Rulla deigen i kuler, moste de flate på bakepapir og stekte på 200 grader til de begynte å bli brune.

Jordbærcoulis: 

En kurv jordbær kjørt i food prosessor, tilsatt to-tre spiseskjeer melis og safta av en hel lime.Karamelliserte pistasjenøtter: 

Kokte opp sukker og vann i en stekepanne til det ble brunt, tok panna av og hadde i nøttene. La det på bakepapir. (hint: for å få rein panna etterpå: fyll vann i panna og kok opp til all karamellen har løst seg opp).Dette sa dommerne i Masterchef Hammarvika:

"Det var den friske jordbærsausen som gjorde det. Og veldig godt med karamellisert pistasjenøtt til, men burde vært i mindre biter for å få alt i en jafs. Positivt overraska over kjeksa. Blir spennede når du lager det som smuldra tilbehør neste gang. Panacottaen skulle dansa litt mer"  sa Synne

"Dette er restaurantkvalitet", sa Nathan og ummet

"Denne vil jeg ha til dessert i jula", sa pappa. 

 

 

 

 

 

Én kommentar

Anette

21.07.2015 kl.09:52

åh, det såg godt ut:)

Ha en riktig fin dag <3

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits