Godmatreven spiser i Barcelona (kveld 1)


Terte med marmelade og geitost.

Etter 14 timer på reisefot og en kjølende dusj på hotellet ble det en kjapp kveldsrunde i Barri Gotic (gamlebyen). Og jammen klarte vi ikke å dumpe borti noen skikkelig jummi Pintxos.

Første stopp (Bar Caeltic) var mer bar bar enn tapas/pintxosbar, men vi fikk turens første cava og noen kroketter (klippfisk og skinke) som var ganske så tørre og anonyme. Gikk videre og oppdaga en velfylt disk innenfor dørene til Orio. Dette var slik vi hadde sett og opplevd det tidligere i Barcelona og spesielt i San Sebastian. Stedet var baskisk, og kjørte løpet som vi har sånn sansen for: hver rett har en tannpirker tredd gjennom seg. Så er det bare å plukke det man vil ha, og så telles tannpirkerne opp når det skal betales. Vi spiste åtte forskjellige, og alle var gode. Ett par-tre må nevnes spesielt. Vi har aldri smakt rekekroketter før: formet som klippfisk-kroketter, men med en mørk masse med dyp rekesmak inni. Vi spiste også to geitost-pintxos, begge var veldig gode. Den ene var et tynnt terteskjell med en veldig søt marmelade og en godt stykke geitost oppå. Men kveldens suverene vinner var sopp og iberiaskinke-pintxosen. Soppen var marinert i noe søtt som vi ikke klarte å definere hva var, men den var bare så fantastisk god oppå skiva med skinke.

Det er sånne smaker vi leiter etter... og så fant vi en allerede første kvelden. Dette lover godt. 



 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits