Godmatreven spiser i Barcelona (kveld 1)


Terte med marmelade og geitost.

Etter 14 timer p reisefot og en kjlende dusj p hotellet ble det en kjapp kveldsrunde i Barri Gotic (gamlebyen). Og jammen klarte vi ikke dumpe borti noen skikkelig jummi Pintxos.

Frste stopp(Bar Caeltic) var mer bar bar enn tapas/pintxosbar, men vi fikk turens frste cava og noen kroketter (klippfisk og skinke) som var ganske s trre og anonyme. Gikk videre og oppdaga en velfylt disk innenfor drene til Orio. Dette var slik vi hadde sett og opplevd det tidligere i Barcelona og spesielt i San Sebastian. Stedet var baskisk, og kjrte lpet som vi har snn sansen for: hver rett har en tannpirker tredd gjennom seg. S er det bare plukke det man vil ha, og s telles tannpirkerne opp nr det skal betales. Vi spiste tte forskjellige, og alle var gode. Ett par-tre m nevnes spesielt. Vi har aldri smakt rekekroketter fr: formet som klippfisk-kroketter, men med en mrk masse med dyp rekesmak inni. Vi spiste ogs to geitost-pintxos, begge var veldig gode. Den ene var et tynnt terteskjell med en veldig st marmelade og en godt stykke geitost opp. Men kveldens suverene vinner var sopp og iberiaskinke-pintxosen. Soppen var marinert i noe stt som vi ikke klarte definere hva var, men den var bare s fantastisk godopp skiva med skinke.

Det er snne smaker vi leiter etter... og s fant vi en allerede frste kvelden. Dette lover godt.



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits