Godmatreven gjennoppdager Barcelona (del3)



Vi hadde vrt frste Barcelona-besk for fem r siden. Og det betyr at vi har elsket tapas i fem r. Vi hadde noen flotte matopplevelser p den turen, og siden den tid har en runde blant annet i Baskerland, spesielt San Sebastian, gjort at denne spanske/ katalanske/ baskiske mattradisjonen med sm matbiter, gjerne med en pinne stukket gjennom, har vrt en favoritt.

For fem r siden bodde vi like ved Sagrada Familia, og det var p en tapasbar rett rundt hjrnet for verdens morsomste kirkebygg at jeg fikk min frste aha-opplevesle med tapas. Aitor var tapasbaren vi beskte to ganger.

I reisedagboka fra barcelonaturen den gangen har jeg skrevet:

"Lurer p om jeg m korrigere 5 p topplista over tidenes oppfinnelser. Tapas br inn. Men vet ikke hva som skal ut. Muligens hjulet..."

Fra beskene p Aitor nevnes syltet paprika med klippfiskfarse som den beste tapasen.

I gr fant vi alts Aitor igjen. Og det var bra vi ikke hadde for store forventninger. Vi plukket oss en del biter, men det var liksom ikke noe kick ved noen av dem. Det var en tunfiskfarse med ketchup (!) p, en med tapanade og kremost, og en butterdeiggreie med tunfisk (den la vi faktisk igjen)... det var ganske traurig mat, bortsett fra en eneste bit: en syltet grnn paprika med klippfiskstrimler.



Mye godmat har rent forbi smakslkene vre siden den jomfruelige tapasopplevelsen for fem r siden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits