Godmatreven opplever Barcelona (del 4)


Hvis det viser seg at det er politisk ukorrekt kalle Louis Armstrong sjokoladebrun, s er det i alle fall korrekt si at denne Louis ER sjokolade.





Vi takker Picassos popularitet for at vi har lrt litt om Barcelonas posisjon i sjokoladens historie. Mlet for vr sndagstur i Born var Picassomuseet, men der var ken s lang at vi valgte sjokolademuseet i stedet.




Sjokoladen kom til Europa med Christoffer Colombus, og Spania etablerte tidlig et monopol p importen. Barcelona ble hovedhavn for all kakao/sjokolade som kom til Europa. Og i Barcelona ble den frste sjokoladefabrikken etablert i 1777. I denne tida drakk man sjokolade. Frst p 1800-tallet begynte man produsere sjokolade i fast form.
Konditorene i Barcelona startet tidlig med forme sjokoladen, og tradisjonen med lage sjokoladefigurer og utstillinger til de store hytidene er gammel. Sjokolademuseet hadde viet stor plass til disse figurene:









Etter besket har vi lrt at catalanerne liker sjokoladen sin tykk. Vi stoppa ved den frste fortausrestauranten og bestilte Churros med varm sjokolade Og skal love at den sjokoladen var tykk. Men da vi dagen etter bestilte det samme p en plass for turister rett utenfor den bermte kirka som det er skrevet roman om: Santa Maria del Mar, oppdaga vi at det ikke var noen selvflge f den slik. Bildet viser en kopp sjokolade slik vi nordmenn er vante til f den, ikke tykk og kraftig som skikken er her.



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits