Godmatreven opplever Barcelona (del 4)


Hvis det viser seg at det er politisk ukorrekt å kalle Louis Armstrong sjokoladebrun, så er det i alle fall korrekt å si at denne Louis ER sjokolade.

Vi takker Picassos popularitet for at vi har lært litt om Barcelonas posisjon i sjokoladens historie. Målet for vår søndagstur i Born var Picassomuseet, men der var køen så lang at vi valgte sjokolademuseet i stedet.
Sjokoladen kom til Europa med Christoffer Colombus, og Spania etablerte tidlig et monopol på importen. Barcelona ble hovedhavn for all kakao/sjokolade som kom til Europa. Og i Barcelona ble den første sjokoladefabrikken etablert i 1777. I denne tida drakk man sjokolade. Først på 1800-tallet begynte man å produsere sjokolade i fast form.
Konditorene i Barcelona startet tidlig med å forme sjokoladen, og tradisjonen med å lage sjokoladefigurer og utstillinger til de store høytidene er gammel. Sjokolademuseet hadde viet stor plass til disse figurene:

Etter besøket har vi lært at catalanerne liker sjokoladen sin tykk. Vi stoppa ved den første fortausrestauranten og bestilte Churros med varm sjokolade Og skal love at den sjokoladen var tykk. Men da vi dagen etter bestilte det samme på en plass for turister rett utenfor den berømte kirka som det er skrevet roman om: Santa Maria del Mar, oppdaga vi at det ikke var noen selvfølge å få den slik. Bildet viser en kopp sjokolade slik vi nordmenn er vante til å få den, ikke tykk og kraftig som skikken er her.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits