Tolv rette



Siste kveld i Barcelona, og gebursdag. Turens tasting-restaurant ble booket i god tid fr reisen. Vi valgte Manairo, beskrevet som en "nose to tail-restaurant". Og frste rett starta ovenfor nesen: vi fikk servert chips av kalvepanne, sammen med blskjell i koriandersaus. Panna smakte ikke helt ulikt fleskesvor, men den trengte ikke srlig tygging. Den gikk i opplsning i munnen, og etterlot en fin smak. Blskjellene var det ingenting spesielt med... de smakte blskjell.

- Men koriandersausen var veldig god, sier Marit Oliva.

Nummer 2 varkinn av svin.

- Den var god den, sa vi i kor.

Vi satt litt og gjetta p hva de svarte kulene var, men ingen av oss var i nrheten. Det var sild. Kelneren ga en forklaring p prosessen, uten at vi skjnte det helt.

Stykket av kinn hadde en helt fantastisk konsistens: Det var fett, men virka som det var karamellisert.

Nummer 3: pizza. Ja, denne kula er en gorgonzolapizza med tomat og manchego. Og for ei kule. Pizzaen hadde en tydelig oreganosmak.


Nummer fire var makrell.

- Den beste makrellen jeg har smakt, sier Trond.

Men makrell er makrell, og denne kommer ikke opp p topplista over kveldens smaker.

Rett nummer fem: Gazpacho. Denne kalde suppa er en av spanias nasjonalretter, men her fikk vi den med "noko atttt": fiskegele og vermouth-perler, og noe sprtt vi tror var frittert fisker. Geleen smakte ikke s mye, men suppa var god, og da vermouth-perlene sprakk fikk vi smakskick.


Nummer seks var blekksprut med lkpure.

- hhh. Herregud!

Her smatta og oya vi s mye at kelneren smilte av oss.


Halvveis til tolv, og vi trivdes.



Rett nummer syv var "skaly fish" av en art vi ikke kjente fra fr, og derfor har glemt. Den kom med kikkertepure. Trond syntes denne var var helt grei, alts ingenting skrive om. Marit Oliva syntes den var god, men ikke av det beste.


Vi syntes begge at nummer tte var den beste: Ravioli fylt med foi gras, med trffelskum og kaffeolje. Det var bare s mye smak.



Nummer ni var en av rettene Manairo er bermt for: egg formet som frittert akkar. Dette ble en liten nedtur etter raviolien: retten var morsommere enn den var god. Og vi lurte jo litt p hvordan de fikk den til: eggeplommen var flytende.



Nummer 10 var flambert biff. Her er det als bare brukt "flammekaster" til f det fine stykket kjtt akkurat passe stekt. Og det var et godt stykke biff.



Ellevte rett var frste dessert: balsamicomarinert jordbr og pepperiskrem. God, ja.


Tolvte og siste rett var en sjokoladebrownie med geitost-iskrem.

Underveis satt vi og snakka om andre tastingmenyer vi har prvd. Trond mente dette rent smaksmessig var den beste, bedre enn Arzak. Marit Oliva syntes det er vanskelig rangere. Men godt var det. Veldig godt. Kanskje hakket bedre enn veldig godt. Og servicen, som vi s en del hadde klaget p p Tripadvisor, var helt upklagelig.






2 kommentarer

Bjrg

06.08.2015 kl.23:26

Grattis med dagen, litt forsinka :-)

godmatreven

07.08.2015 kl.12:11

tusen takk, Bjrg

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits