Barcelona: den beste bettan


Fra Bilbao Berria.

Vi holder tolvretteren p Manairo utenfor (se eget innlegg :http://godmatreven.blogg.no/1438787878_tolv_rette.html) , ogvel heime i Norge krer vi den beste matbiten vi hadde i lpet av den lille uka i Barcelona:

Marinert sopp p iberiaskinke - Orio.



I den grad vi fikk et stamsted i lpet av uka vi bodde i Barri Gotic, s var det kjederestauranten Orio. Denne baskiske pintxos-kjeden har restauranter flere steder i Barcelona, i de baskiske byene, og i en god del storbyer rundt i Europa. Vi dumpa innom frste kvelden, og fikk noen ferske og gode biter, blant annet en rekekrokett som var utrolig smakfull.Vi mtte innom for et glass cava og noen biter neste kveld ogs. Ved siden av de rettene som str p disken, kommer det hele tida kelnere rundt p bordene med varme, eller i det minste helt nylagede pintxos. Denne kvelden plukka vi med oss en loffbit med skinke og sopp. Hva den soppen var marinert i, klarte vi aldri helt finne ut av, men den var bare helt suveren, sammen med skiva av iberiaskinke under.

- Den kan i alle fall ikke beskrives som "sopp p skinke". Hva de har gjort med den soppen, aner jeg ikke. Men det var salt, det var stt, og det var umami, sier Marit Oliva.

De to neste gangene vi var innom Orio srget vi for vente akkurat spass lenge at vi fikk med oss en runde med denne delikatessen.

Vi hadde selvsagt flere smakskick p pintxos- og tapasstedene vi var innom. Rekekroketten p Orio er allerde nevnt, og i et annet innlegg har vi skrevet om Aitors paprika med klippfisk. Nevnes m ogs Mirillas skinkekroketter, en kremet geitost-variant p Bilbao Berria og en pepperkremostog kirsebrsyltety-pintxosvi fikk den siste kvelden vi var p Orio.



Pepperkremost og kirsebrsyltey pOrio

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits