Barcelona: den beste bettan


Fra Bilbao Berria.

Vi holder tolvretteren på Manairo utenfor (se eget innlegg : http://godmatreven.blogg.no/1438787878_tolv_rette.html ) , og vel heime i Norge kårer vi den beste matbiten vi hadde i løpet av den lille uka i Barcelona:

 Marinert sopp på iberiaskinke - Orio.I den grad vi fikk et stamsted i løpet av uka vi bodde i Barri Gotic, så var det kjederestauranten Orio. Denne baskiske pintxos-kjeden har restauranter flere steder i Barcelona, i de baskiske byene, og i en god del storbyer rundt i Europa. Vi dumpa innom første kvelden, og fikk noen ferske og gode biter, blant annet en rekekrokett som var utrolig smakfull.Vi måtte innom for et glass cava og noen biter neste kveld også. Ved siden av de rettene som står på disken, kommer det hele tida kelnere rundt på bordene med varme, eller i det minste helt nylagede pintxos. Denne kvelden plukka vi med oss en loffbit med skinke og sopp. Hva den soppen var marinert i, klarte vi aldri helt å finne ut av, men den var bare helt suveren, sammen med skiva av iberiaskinke under.

 

- Den kan i alle fall ikke beskrives som "sopp på skinke". Hva de har gjort med den soppen, aner jeg ikke. Men det var salt, det var søtt, og det var umami, sier Marit Oliva.

De to neste gangene vi var innom Orio sørget vi for å vente akkurat såpass lenge at vi fikk med oss en runde med denne delikatessen. 

Vi hadde selvsagt flere smakskick på pintxos- og tapasstedene vi var innom. Rekekroketten på Orio er allerde nevnt, og i et annet innlegg har vi skrevet om Aitors paprika med klippfisk. Nevnes må også Mirillas skinkekroketter, en kremet geitost-variant på Bilbao Berria og en pepperkremost og kirsebærsyltetøy-pintxos vi fikk den siste kvelden vi var på Orio. Pepperkremost og kirsebærsylteøy på Orio

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits