Hvis du har litt mye biffkjøtt liggende : Biff jerky

 

 

Det har blitt sånn at jeg aldri kjøper storfekjøtt til fullpris i butikken. Kjøttet er uansett mørest og best når det har gått ut på dato, og jeg finner oftere biff i nedpriset-hylla enn det er fornuftig å spise biff. Og det hender jeg tar med hele beholdningen av nedpriset vare, og fryser ned. Nå hadde det hopet seg opp med biffkjøtt i forskjellige varianter i fryseren. Og jeg fant ut at jeg måtte prøve ut Biff Jerky. 

Nede i fryseren fant jeg også en to ganger overvintret mørbrad fra hjort. Tok den sammen med to pakker Gilde flatbiff. Til sammen ble dette godt over en kilo kjøtt som jeg skar i tynne skiver.  

Marinaden ble ei flaske worchestershiresaus som jeg blandet med noen skjeer teriakisaus, ei spiseskje salt, litt pepper og chili/koriander-krydder. Det ble stående i kjøleskapet i 8-9 timer. Spredte kjøttbitene ut på to ovnspanner med steikepapir under. Satte ovnen på femti grader, og satte ei sleiv i ovnsdøra sånn at det fikk lufting mens det tørket natta over. Hadde lest at dette med temperaturen kunne bli ødeleggende. Hvis termostaten ikke er nøyaktig, han temperaturen komme mye høyere enn de 50, og kjøttet blir stekt, i stedet for tørket. Å ha lufting på døra er derfor en grei forsikring.  

Satte det på før jeg gikk og la meg, og sto opp til ferdig tørka kjøtt. 

Erfaringen er at det blir forskjell på hjort og storfe. Hjortekjøttet er veldig tørt i utgangspunktet, og hjortebitene ble de tørreste og hardeste. De hadde også tatt til seg mindre smak fra marinaden. 

Men begge variantene duger som snack. Det ble ganske så bra, om jeg skal si det selv. 

 

 

3 kommentarer

Gunnar

02.05.2017 kl.11:17

Jeg har også brukt rimelig svinekjøtt som butikkene også ofte selger ut til nedsatte priser ved "utgått" dato - har erfart at det faktisk ofte blir bedre smak og bedre konsistens enn med biffkjøtt/oksekjøtt...

godmatreven

02.05.2017 kl.15:28

Gunnar: Det var grei opplysning. Blir testet ved neste anledning

bildemannenpaul

03.05.2017 kl.20:11

Så smart, dette vill jeg også prøve!

Ta gjerne en liten titt på min nye blogg :)

http://bildemannenpaul.blogg.no

Skriv en ny kommentar

Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits