Blogg

Elleve r gammel sei - helt grei

Har hatt ei tnne med gammelsalta sei i alle fall i fire r. Hvis den hadde sttt i to r da jeg kjpte den, s betyr det at de siste seiene i bunnen er en seks-sju r. Fisken var god da jeg begynt...

Hvis du har litt mye biffkjtt liggende : Biff jerky

    Det har blitt snn at jeg aldri kjper storfekjtt til fullpris i butikken. Kjttet er uansett mrest og best nr det har gtt ut p dato, og jeg finner oftere biff i nedpriset-hy...

Ny bruk av gammel sei - del 2

Gjr et comeback p Godmatreven bare for fortelle at gammelsei duger til bolinhos, ogs.  For cirka to r siden blogget vi om gammelsei-grateng:  Det ble ganske godt. Tanken var ...

Nr avskjret blir den beste lrdagskosen

Jeg fikk en hel klippfisk i gebursdagsgave i r. Kameraten min har selv fiska skrei p Lofoten, og salta og trka de han hadde med seg heim. Snne gaver er det mening i. N hadde den ligget he...

Barcelona: den beste bettan

Fra Bilbao Berria. Vi holder tolvretteren p Manairo utenfor (se eget innlegg :http://godmatreven.blogg.no/1438787878_tolv_rette.html) , ogvel heime i Norge krer vi den beste matbiten vi hadde i ...

Tolv rette

Siste kveld i Barcelona, og gebursdag. Turens tasting-restaurant ble booket i god tid fr reisen. Vi valgte Manairo, beskrevet som en "nose to tail-restaurant". Og frste rett starta ovenfor nesen:...

Godmatreven opplever Barcelona (del 4)

Hvis det viser seg at det er politisk ukorrekt kalle Louis Armstrong sjokoladebrun, s er det i alle fall korrekt si at denne Louis ER sjokolade. Vi takker Picassos popularitet for at vi har l...

Godmatreven gjennoppdager Barcelona (del3)

Vi hadde vrt frste Barcelona-besk for fem r siden. Og det betyr at vi har elsket tapas i fem r. Vi hadde noen flotte matopplevelser p den turen, og siden den tid har en runde blant annet i Ba...

Godmatreven utforsker Barcelona (del 2)

Store ste kaniner Vi var s dumme at vi spiste frokost like fr vi dro til mathallen ved La Rambla. Dermed nyde vi oss stort sett med se og lukte i dag, og planlegge hva vi skal smake eller kj...

Godmatreven spiser i Barcelona (kveld 1)

Terte med marmelade og geitost. Etter 14 timer p reisefot og en kjlende dusj p hotellet ble det en kjapp kveldsrunde i Barri Gotic (gamlebyen). Og jammen klarte vi ikke dumpe borti noen skikk...

St inspirasjon fra Down under

I de siste dagene har jeg sett p den nye sesongen av Masterchef Australia. Det er en bombesikker inspirasjonskilde, ogn har det vrt dessertene jeg har kicket p. I dag har jeg laget pannacotta f...

Endelig: sushi

Med storesster endelig hjemme, en Fryas sashimilaks og noen fine kveitestykker tatt opp fra fryseren, var det endelig klart for en sushiaften. Synne var kursholder og godmatrevene (sammen me...

Rester av en gedigen fugl

i pinsa stekte vi endelig den svre kalkunen som hadde ligget i fryseren siden fr jul. Med kun to middagsgjester ble det litt rester. Det vil si: ganske mange porsjoner med rester. De to siste da...

Lykkebringe

Jeg tror ikke srlig p lykke som et snt langvarig fenomen. Men de sm yeblikkene av lykke kjenner jeg godt. En del av dem kommer av smaksopplevelser. Og da kommer de ofte under selve tilbereding...

Gamlismat (alltid stsuppe til fisk)

- Du og denne gamlismaten din, kommenterte en venn da jeg sa at et tradisjonelt fiskmltid ikke er fullkomment uten stsuppe ved sida av. For snn var det jo i heimen da jeg vokste opp p 70-talle...

Ny bruk av gammel sei

Har en stamp med gammelsei innerst i garasjen. Har hatt den ei stund. Ikke det at vi ikke liker gammelsei, men den er veldig dryg da. Og blir jo ikke s mange gangene i ret at man tar opp og vatne...

Norge i lyserdt, grnt og orange

Lammefileten var merket Wales, sennepen er fransk, og butternut squash er vel en typisk amerikansk grnnsak. Det var ikke noe typisk norsk over rets 17. maimiddag. Men god ble den. Kom over butte...

Kveithau eller Helligfiskhode - uansett verdt lessa ferr

Jeg nrmer meg 50 r, har levd stordelen av livet mitt p ei y, men hadde inntil i dag til gode smake den psttte delikatessen kveithau. Vokste opp p 70-tallet i en hustand hvor det ble serve...

Tyve timer i ovnen

De har en tendens til bli liggende i fryseren ett r, og dukke opp nr det skal finnes plass til nytt hjorteslakt: posene merket suppekjtt. Det er de ukurante stykkene. Har kokt hjortesodd en ga...

Trond og Marit Oliva tester: Very Cherry jelly belly-brus

, for en herlig farge. Og med merke om at den kun inneholder cane sugar. Skikkelig stbrus, med andre ord. Har vrt en tur i utlandet, og som seg hr og br i utlandet m jeg sjekke om jeg fi...

Et perfekt stykke sel

Har i de foregende rene hatt gleden av vre lokalavisas "matanmelder" nr Frya videregende skole har hatt sin restaurantuke. Men med Marit Oliva som elev ved restaurant- og matfagene, svetten...

And i vin

Vi risikerer noe ved blogge om denne retten. Det er nemlig stor sannsynlighet for at vr andeleverandr leser det, og dermed er det ogs en sjanse for at hun begynner ane hva det er hun kvitter...

Trond og Marit Oliva tester: Ugli

Som alltid nr vi ser noe nytt i matbutikken, s m vi teste. Denne uka fant vi en frukt som s ut som en stygg og deformert appelsin. Og jammen var den ikke merket stygg ogs: Ugli stod det p lap...

Brdskive til middag

Csardressing, salat, rdlk, tomat, kylling, bacon og rista brdskiver. Det passer bare s godt i lag. Utfordringa er Csardressingen. Den lagde vi av eggeplomme, olivenolje, worchestershiresaus, ...

Romjulstradisjonen: Biff Wellington

Noe er litt mer omstendelig lage enn andre ting. Som for eksempel denne litt rare engelske festretten Biff Wellington. Men inspirert av et juleprogram med Gordon Ramsey for noen r siden, ble det...

Den fantastiske opprinnelsen til smr p flesk

Det finnes mange rare gamle uttrykk som det er helt meningslst bruke: Ta for eksempel "Skomaker, bli ved din lest". Alle vet vi jo at et par nye sko i dag ikke koster s mange arbeidstimer. Det ...

Hjort p betta

I spania kalles det tapas. En godbit opp en bit med brd. Vi har vr tapas her heime ogs, men kaller det betta. Vi spiser ferskfisk som betta: smr p en bit flatbrd, og s et stykke renska sms...

Knekk-testen

Marit Oliva fant ut at hun skulle prve lage peantt-knekk. Alts: peantter med smelta sukker over. Da fikk jeg lyst til prve popkorn-knekk. Og inne i skapet fant jeg en pose med bacon-snack....

Nr en pepperkakebaker baker pekkerkaketardis

Det kan vel nesten kalles for en tradisjon n: det m bli en pekkerkaketardis til jul. Hvis det er noen som ikke vet hva en tardis er, s... shame on you! Neida: Tardis str for Time and Relative ...

Kveitegodteri

I gr fileterte vi ei halvfrossen kveite. Det var trblete. Etter at filetene var skret laus, var det mye fint fiskekjtt langs beinet. Vi fikk ideen: dette kan vi skrape av og prve lage cevich...

Fars kjttkaker

Sist jeg steika kjttkaker sendte jeg en snap til eldstedattera som bor i byen. Og hun svarte med at N fikk hun heimlengsel. Hun skulle komme utover om noen dager, s snapen var ikke ondskapsfull....

Duellen: Mjsbrus versus EC Dahls

Dahls (Ringnes) julebrus har jo vrt det selvflgelig valgt ved juletider for oss som elsker sprudlende stdrikke. De siste ra har det kommet til mange nye merker, men de fleste kan avvises bare v...

Inspirert etter praksis p To rom og kjkken

For en mned siden var jeg p praksis p en av Trondheim beste restauranter, nemlig To rom og kjkken. Det var en skremmende, men utrolig spennende opplevelse. Nr jeg kom hjem ble jeg derfor s in...

Bortimot det beste jeg har laga

Kjisjeen er at vi bor midt i matfatet. Men for oss som bor ytterst p trndelagskysten handler det om at vi bor midt p porselen-tallerkenen til verdens gourmet-restaurant. Den dyreste av rvarene...

Godmatrv?

Far min var godmatrv. Likte leite i spisskammeret eller kjleskapet etter en godbit p kveldene. Det var vel i den forbindelse jeg hrte uttrykket frst. Og for meg var uttrykket logisk: en rev ...
Verden er rik p smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits