desember 2014

Romjulstradisjonen: Biff Wellington

Noe er litt mer omstendelig å lage enn andre ting. Som for eksempel denne litt rare engelske festretten Biff Wellington. Men inspirert av et juleprogram med Gordon Ramsey for noen år siden, ble det...

Den fantastiske opprinnelsen til smør på flesk

Det finnes mange rare gamle uttrykk som det er helt meningsløst å bruke: Ta for eksempel "Skomaker, bli ved din lest". Alle vet vi jo at et par nye sko i dag ikke koster så mange arbeidstimer. Det ...

Hjort på betta

I spania kalles det tapas. En godbit oppå en bit med brød. Vi har vår tapas her heime også, men kaller det betta. Vi spiser ferskfisk som betta: smør på en bit flatbrød, og så et stykke renska smås...

Knekk-testen

Marit Oliva fant ut at hun skulle prøve å lage peanøtt-knekk. Altså: peanøtter med smelta sukker over. Da fikk jeg lyst til å prøve popkorn-knekk. Og inne i skapet fant jeg en pose med bacon-snack....

Når en pepperkakebaker baker pekkerkaketardis

Det kan vel nesten kalles for en tradisjon nå: det må bli en pekkerkaketardis til jul. Hvis det er noen som ikke vet hva en tardis er, så... shame on you! Neida: Tardis står for Time and Relative ...

Kveitegodteri

I går fileterte vi ei halvfrossen kveite. Det var trøblete. Etter at filetene var skåret laus, var det mye fint fiskekjøtt langs beinet. Vi fikk ideen: dette kan vi skrape av og prøve å lage cevich...

Fars kjøttkaker

Sist jeg steika kjøttkaker sendte jeg en snap til eldstedattera som bor i byen. Og hun svarte med at NÅ fikk hun heimlengsel. Hun skulle komme utover om noen dager, så snapen var ikke ondskapsfull....

Duellen: Mjøsbrus versus EC Dahls

Dahls (Ringnes) julebrus har jo vært det selvfølgelig valgt ved juletider for oss som elsker sprudlende søtdrikke. De siste åra har det kommet til mange nye merker, men de fleste kan avvises bare v...
Verden er rik på smaker, og liver er for kort for Toros jegergryte.

Kategorier

Arkiv

hits